Ord på vägen

Den som tycker att igår var bättre än idag ska nog inte vänta sig alltför mycket av i morgon.

torsdag 8 april 2010

Vårundringar

Påsklov i Stockholm. Svårt att få tag på folk. Vårterminen verkar numera bestå av tre veckors sportlov, räknat över hela landet, och två veckors påsklov. Till detta kommer långhelgerna. Som tur är de många ändå hyggligt nåbara via mobilen och laptopen. Som liten företagare i tolv år vande jag mig vid att gränsen mellan arbete och fritid var ganska så flytande. Och det var faktiskt ganska skönt ibland. Man kunde ta det lite lugnt en eftermiddag eftersom det var helt ok att jobba lite extra under helgen eller på kvällen istället.
Ingen personalavdelning som klagade över övertid eller outtagen semester. Samtidigt blir också de vanliga jobben alltmer tidsobestämda. Du är ju i tjänst så länge du är uppkoplad och svarar på tilltal.
Undrar hur många som är som jag? Som gillar att folk hör av sig även utanför ordinarie arbetstid. Det är ju i allmänhet efter klockan 17.00 och före kl 08.00 som de verkligt intressanta samtalen kommer.

2 kommentarer:

  1. 1. I Tyskland har man treterminssystem men med tex tre perioder av sommarlov, som rullar, för att sprida ut sommarhusuthyrning, mindre köer på vägarna etc.
    2.Jfr de sv lärarnas arbetstider. Det finns fungerande skolor vars lärare har 40 tim arb vecka och normal semester. de har bättre lön än övriga lärare i snitt. Kolla in Göransonska skolan i Sandviken tex.

    SvaraRadera
  2. Gillar också treterminsystemet. Skulle göra det lättare för oss att följa semesterrytmen i övriga Europa.

    SvaraRadera