Ord på vägen

Den som tycker att igår var bättre än idag ska nog inte vänta sig alltför mycket av i morgon.

söndag 30 maj 2010

En blå våg

går genom Europa just nu. Jordskredsseger i Ungern för Fides, knappare konservativ seger i Storbritannien och så igår en totalt otippad seger för center right i Tjeckien. Stora socialdemokratiska nederlag i alla tre länderna. Krisens Europa går uppenbarligen högerut. Kommer vinden att bestå till den 20 september?

lördag 29 maj 2010

Åter från Singapore

Tillbaka hem efter några dagar i Singapore. Vilket stämningsskifte på ett och ett halvt år. Hösten 2008 var allt som djupfryst och det kändes som om paniken kunde bryta ut när som helst. Nu, däremot överträffar prognoserna varandra. Somliga talar om 10 procents tillväxt i år.
Det är ett påtaglig drag i Asien just nu. Där var man först ur recessionen och nu känns verkligen kraften i uppstudsen.
Dragkraften från öster förklarar alldeles säkert en del av de överraskande positiva tillväxttalen i Sverige.

söndag 9 maj 2010

Bör läsas

World Econoic Forums senaste rapport om EU-kändernas konkurrenskraft bör läsas. Sverige i topp. Norden bäst i EU. Och vi ligger före både USA och Östasien. Not bad. Not bad at all.
http://www.weforum.org/pdf/Gcr/LisbonReview/TheLisbonReview2010.pdf

lördag 1 maj 2010

SvD ledare inför första maj

En alldeles utmärkt ledare i dagens SvD. Det förefaller svårt att vinna val på gamla meriter. Men självklart har det stor betydelse att alliansens valarbetare kan vara stolta över vad den här regeringen har utträttat. Den har trots allt styrt Sverige under den värsta ekonomiska krisen på över 80 år eller närmare tre generationer.
Nu gäller det att skapa samma tilltro till vad man kan göra framöver som för det man åstadkommit under den gångna mandatperioden.
I ljuset av de aktuella partisympatierna utmålas detta som en historisk utmaning. Det kan så vara. Å andra sidan har ingen borgerlig regering någonsin gått in i en valrörelse med så starkt förtroende i de viktigaste sakfrågorna. Och ingen har heller kunnat gå till val med så goda betyg för gjorda insatser som denna.

http://www.svd.se/opinion/ledarsidan/de-goda-nyheterna-som-gor-en-ljus-forsta-maj_4641289.svd